1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

"Maunon madekeitto"

Yle Uutisten artikkeliarkisto

1kg made

400g kookosmaitoa

sipulia tai purjoa, porkkanaa, perunaa, suolaa, pippuria

sitruunamehua

1kg madetta (nyljetään ja perataan ja otetaan maksa ja mäti talteen)

Kattilaan voita pohjalle, purjoa tai sipulia kuullotetaan. Lisätään porkkanaa ja kuullotetaan. Sekaan kookosmaidosta (400g purkki) puolet ja hiukan vettä. Annetaan kiehua.

Lisätään perunat. Kun ne ovat melkein kypsiä, pannaan sekaan kalat ja maksa palasina sekä loput kookosmaidot. Kun peruna liki kypsää, suolaa ja pippuria lisätään joukkoon. Kun nostetaan tulelta, suurustetaan jos tahdotaan ja sitruunamehua lorautetaan joukkoon.

Herkullinen lisuke 1: sulia katkarapuja pannulle, vähän voita ja paljon chilijauhetta (ei paisteta kumimaiseksi). Tätä lisuketta laitetaan keiton päälle lautaselle.

Herkullinen lisuke 2: ruisleipä, jonka päällä on mätiä.

- Mauno Myllylä

Lue seuraavaksi