1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ravunpyrstökeitto

Yle Uutisten artikkeliarkisto

purkki tomaattimurskaa

rasia ravunpyrstöjä omassa liemessään

2 dl ruokakermaa

1 dl valkoviiniä

hummerifondia tai 2 dl kalalientä

1 keltasipuli

tillinippu

oliiviöljyä

Kuulotetaan sipulisuikaleet ja tilli oliiviöljyssä, lisätään tomaatimurska ja annetaan kiehua hiljaisella tulella noin 5 min. Lisätään ravunpyrstöjen liemi, valkoviini ja humerifondi. Kiehautetaan ja lisätään ruokakerma sekoittaen. Kun keitto alkaa kiehua lisätään viimeksi ravunpyrstöt ja koristeeksi hakattua tilliä.

Tarjoillaan keitto tumman paahtoleivän kanssa. Ruokajuomaksi ei-tamminen Chardonnay tai Alsacen Riesling.

Lue seuraavaksi