1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Sienikeitto

Ainekset (neljälle hengelle):

1 iso sipuli tai 2 pientä sipulia

150-180 grammaa korvasieniä

öljyä

2 kpl kasvisliemikuutioita tai 2 ruokalusikallista kasvisliemijauhetta

maissitärkkelystä

kahvia

suolaa ja pippuria

Pilko sipuli ja sienet pieneksi silpuksi. Laita kattilaan pari ruokalusikallista öljyä ja pehmennä sipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Liesi saa olla nelosella.

Lisää sienet. Lisää 7-8 dl vettä muutaman minuutin kuluttua. Kuuma vesi nopeuttaa keiton valmistusta. Annetaan poreilla.

Lisää 2 kasvisliemikuutiota tai 2 ruokalusikallista kasvisliemijauhetta. Sekoita kaksi ruokalusikallista maissitärkkelystä 3-4 dl vettä ja lisää keittoon. Voit myös korvata maissitärkkelyksen perunajauhoilla. Anna keiton paksuuntua.

Keitto maustetaan suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lopuksi lisätään kermaa noin 2 dl. Anna keiton paksuuntua sopivaksi. Keitto viimeistellään noin 1 desilitralla kahvia.

Tarjoile keitto kuumana, kyytipojaksi sopii patonki tai sämpylät.