1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tomaatti-sipulikeitto uppomunalla

4 sipulia

4-5 tomaattia

1/2 desilitraa ruokaöljyä

1 l vettä

1 kasvis- tai lihaliemikuutio

1 tl oreganoa

1 tl paprikajauhetta

1 tl basilikaa

lisäksi koristeeksi ruohosipulia ja persiljaa

Ruskista sipulirenkaita ja tomaatteja kevyesti öljyssä noin viisi minuuttia, lisää mukaan oregano, paprikajauhe ja basilika.

Sen jälkeen lisää mukaan litra vettä ja kasvis- tai lihaliemikuutio. Halutessasi voit käyttää sen sijaan suolaa. Hauduta seosta kymmenestä viiteentoista minuuttiin.

Riko kananmunat ja upota munankeltuaiset liemeen. Jatka haudutusta noin kahdeksan minuuttia kunnes keltuaiset ovat jähmettyneet. Lopuksi lisää keiton pinnalle ruohosipulia ja persiljaa.

- Kirsti Siljander