Kookosbroileri

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Raila Paavola

n. 1 kg broilerin maustamattomia rintaleikkeitä

Maustetahna

2 rkl öljyä

2-3 valkosipulinkynttä

1 tl jauhettua mustapippuria

1 tl kurkumaa

1 tl timjamia

1 tl korianteria tai 1 rkl tuoreena

1,5 tl suolaa

1 tl chilijauhetta

1 prk kookosmaitoa

1 prk tomaattipyreetä

Valmista ensin maustetahna:

Kuumenna öljy ja lisää puserrettu valkosipuli, mustapippuri, kurkuma, korianteri, suola, chili, kookosmaito ja tomaattipyre. Jäähdytä hieman.

Laita broilersuikaleet astiaan ja kaada mausteliemi päälle. (Anna maustua muutama tunti tai yön yli - jos on aikaa.)

Pane broilerit voideltuun laakeaan vuokaan ja kaada mausteliemi päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 min. (Riippuu leikkeen paksuudesta.)

Tarjoa kuskusin tai riisin ja vaikka lämpimän kiinankaalisalaatin kera.

Kiinankaalisalaatti

n. 200 g kiinankaalta suikaleina

2 kevätsipulia, 1 sipuli tai 1/2 purjoa hienonnettuna

1 rkl öljyä

1 - 2 dl vettä

1 tl soijakastiketta

1 tl sokeria

1 tl omenaviinietikkaa

hiven suolaa

Huuhdo kiinankaali, leikkaa n. sentin levyisiksi ja tulitikun mittaisiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy isolla pannulla, lisää sipuli ja kääntele sitä pari minuuttia. Lisää kiinankaali, sekoita hyvin. Lisää vesi, soijakastike, sokeri ja viinietikka. Anna hautua n. 3 min. Tarjoa heti.