1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lapin leike

Yle Uutisten artikkeliarkisto

porsaan ulkofilettä

vehnäjauhoja

kananmunaa

korppujauhoja

Leikkaa ulkofileestä reiluja 150 g pihvejä. Nuiji ne ohuiksi muovin välissä. Leivitä painamalla ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmuna-vesiseokseen ja lopuksi korppujauhoihin. Painele leivitys kiinni leikkeeseen.

Kastike:

2 dl lihalientä tai muuta kastikepohjaa

kuivattuja suppilovahveroita

savupororouhetta

2 dl ruokakermaa

muskottia

(suolaa)

Lämmitä kasarissa lihaliemi, lisää suppilovahverot ja savuporojauhe sekä kerma. Keitä kastike paksuksi tai suurusta kuten haluat. Mausta muskotilla ja tarvittaessa suolalla.

Perunat (Hasselbackan perunoiden tapaan):

perunoita

voita

muskottia

aromisuolaa

juustoraastetta

mantelilastuja

Keitä perunat lähes kypsiksi, anna jäähtyä ja kuori. Tee perunoihin viiltoja puoliväliin saakka n. 3 mm välein. Asettele ne uunivuokaan ja voitele voisulalla. Mausta. Ripottele pintaan hieman juustoraastetta ja painele väleihin mantelilastuja. Paista perunat kauniin ruskeiksi n. 200-asteisessa uunissa.

leipäjuustoa

kermaa

jääkarpaloita

Paista leike margariini-öljyseoksessa kullankeltaiseksi. Mausta paistettu puoli grillimausteella kääntämisen jälkeen. Ota perunat uunista lautaselle. Kaada kastike leikkeen päälle. Lämmitä leipäjuustopalat kermatilkka päällä hetki mikrossa. Kumoa leikkeen ja kastikkeen päälle. Koristele jääkarpaloilla.

Lue seuraavaksi