Mangobroileri

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Ari Vihanta / YLE

4 broilerin marinoimatonta rintafilettä (voi käyttää myös broilerisuikaleita)

½-1 tl appelsiini- tai sitruunapippuria

½-1 tl suolaa

1/2-1 dl vettä

2 dl mangososetta, esim. pilttipurkissa / tai tuoreesta mangosta tehtyä sosetta

2 dl ruokakermaa, esim. 15 % hylakerma/ tai kuohukermaa

Kuivaa broilerinfileet ja paista ne paistinpannulla (mielellään valurautapannulla). Mausta fileet appelsiini/tai sitruunapippurilla ja suolalla. Lisää pannulle vesi. Laita mangosose broilerifileitten päälle ja kääntele fileitä. Lisää pannulle vielä ruoka/ tai kuohukermaa.

Kiehauta seosta hetken aikaa; näin kastikkeesta tulee kauniin keltaista. Jos haluat kastiketta enemmän, lisää kermaa ja mangososetta pannulle.

Tarjoa mangobroileri riisin (esim. villiriisin) kanssa: varaa yksi desilitra raakaa riisiä henkilöä kohden. Riisin voi korvata hyvin myös uunissa paahdetuilla kasviksilla.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Marjatta Harju