1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Maukas hirvipaisti

0,5 – 1 kg:n painoinen jäinen hirvipaisti

Laita paisti yöksi 90-100 asteiseen uuniin jäisenä ja folioon käärittynä (noin 8 h)

Marinadi

1 dl soijakastiketta

1 dl punaviiniä

2 tl rosmariinia

Sekoita mausteliemi ja laita liha muovipussiin ja kaada mausteliemi päälle. Kääntele pussia välillä, että maustuu. Anna maustua jääkaapissa noin 1 vuorokausi ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoa leivän päällä tai perunamuusin ja lämpimän juuresraasteen kera.

Lämmin juuresraaste

3 porkkanaa

300 g lanttua

2 ½ dl liha- tai kasvislientä

2 rkl voita

suolaa

pippuria

persiljaa

Pese ja kuori juurekset ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pehmitä raastetta rasvassa paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää hetken päästä neste ja hauduta kannen alla 5 – 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla, ripota persiljaa pinnalle.

Perunamuusi

3 litran kattilallinen perunoita

100 g voita

2 dl maitoa

2 tl suolaa

Vatkaa keitetyt perunat yleiskoneella. Lisää sekaan lämmitetty maito ja voi, mutta älä sekoita liikaa. Mausta muusi lopuksi suolalla.