Metsäkyyhkynrinta:
Mausta kyyhkynrintafileet suolalla ja rosepippurilla. Paista ensin uraparilalla, kypsennä lopuksi vielä uunissa kasvisliemessä 200 asteessa, 15-20 min.
Suppilovahverokastike:
Kuullota sipulia, lisää sienet ja paista hetki. Mausta maustepippurilla, muskotilla ja kirvelillä. Lisää kasvislientä ja kermaa, suurusta maissijauhoilla. (Suurus: liuota maissijauhot tilkkaan kylmää vettä, lisää seos kiehuvaan kastikepohjaan.)
Tarjoa lisäksi esimerkiksi brysselinkaalia jotka kiehautetaan nopeasti suolavedessä. Lisukkeeski sopii myös pinaattivilliriisi.
Pinaattivilliriisi:
Keitä villiriisi pakkauksen ohjeen mukaan niin, että vesi haihtuu ja imeytyy riisiin. Lisää lopuksi pakestepinaattikuutioita ja voita, niin että ne sulavat riisin joukkoon. Mausta aromisuolalla.
- Juho Jokinen