Metsäkyyhkyn rintaa ja suppilovahverokastiketta

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Ari Vihanta / YLE

Metsäkyyhkynrinta:

Mausta kyyhkynrintafileet suolalla ja rosepippurilla. Paista ensin uraparilalla, kypsennä lopuksi vielä uunissa kasvisliemessä 200 asteessa, 15-20 min.

Suppilovahverokastike:

Kuullota sipulia, lisää sienet ja paista hetki. Mausta maustepippurilla, muskotilla ja kirvelillä. Lisää kasvislientä ja kermaa, suurusta maissijauhoilla. (Suurus: liuota maissijauhot tilkkaan kylmää vettä, lisää seos kiehuvaan kastikepohjaan.)

Tarjoa lisäksi esimerkiksi brysselinkaalia jotka kiehautetaan nopeasti suolavedessä. Lisukkeeski sopii myös pinaattivilliriisi.

Pinaattivilliriisi:

Keitä villiriisi pakkauksen ohjeen mukaan niin, että vesi haihtuu ja imeytyy riisiin. Lisää lopuksi pakestepinaattikuutioita ja voita, niin että ne sulavat riisin joukkoon. Mausta aromisuolalla.

- Juho Jokinen