Jauhelihataikina:
500 g jauhelihaa
2 keitettyä perunaa (kylmää)
2 munankeltuaista
1 dl korppujauhoja
1,5 dl ruokakermaa
2 tl suolaa
1/2 sipulia hienonnettuna
1 rkl HP-maustekastiketta
ripaus jauhettua muskottia
Tee jauhelihasta isoja pihvejä (paksuus 4 cm, halkasija n. 7 cm) ja kierrä pihvin ympärille siivu pekonia. Kiinnitä pekoni hammastikulla. Paista paistinpannulla pihvit kauniin ruskeiksi ja jatka kypsennystä vielä uunissa 200-asteessa 20-30 min.
Kastike:
1/2 l ruskeaa kastiketta
1/2 dl madeira-viiniä
Kiehauta ruskea kastike, lisää madeira. Kiillota kastike: ota kattila liedeltä ja lisää sekoittaen joukkoon nokare kylmää voita.
Peruna-bataattiduchesse -muusi:
Perunoita
Bataattia
sulaa voita
kananmunia
persiljaa
Keitä kuoritut perunat ja bataatit, lisää suola ja voi ja anna jäähtyä. Sekoita muusiin pari munaa ja hakattu persilja. Laita muusi pursotinpussiin ja pursota uuninkestävälle lautaselle. Laita 200-asteiseen uuniin saamaan vähän väriä pintaan.
Höysteeksi:
pitkiä vihreitä papuja
pekonia
valkosipulia
ripaus aromisuolaa
Kuumenna voita pannulla ja kuullota esikypsennetyt pavut ja valkosipulisiivut siivuttujen pekonisiivujen kanssa. Mausta.
Kokoa annos: Lautasen reunoilla uunissa väriä saanut muusi. Keskelle pihvi, jonka päälle pursota maksapasteijaruusuke ja aseta teelusikalla nokare mustaviinimarjahyytelöä. Toiselle reunalle papu-pekonihöystö, muusin ja pihvin väli täytetään madeirakastikkeella. Voit koristella hakatulla persiljalla.
Ministerin tournedos rossini saattaa siis hämätä ruokavieraan jatkossa myös kotipöydässä.