1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ministerin Tournedos rossini

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Jauhelihataikina:

500 g jauhelihaa

2 keitettyä perunaa (kylmää)

2 munankeltuaista

1 dl korppujauhoja

1,5 dl ruokakermaa

2 tl suolaa

1/2 sipulia hienonnettuna

1 rkl HP-maustekastiketta

ripaus jauhettua muskottia

Tee jauhelihasta isoja pihvejä (paksuus 4 cm, halkasija n. 7 cm) ja kierrä pihvin ympärille siivu pekonia. Kiinnitä pekoni hammastikulla. Paista paistinpannulla pihvit kauniin ruskeiksi ja jatka kypsennystä vielä uunissa 200-asteessa 20-30 min.

Kastike:

1/2 l ruskeaa kastiketta

1/2 dl madeira-viiniä

Kiehauta ruskea kastike, lisää madeira. Kiillota kastike: ota kattila liedeltä ja lisää sekoittaen joukkoon nokare kylmää voita.

Peruna-bataattiduchesse -muusi:

Perunoita

Bataattia

sulaa voita

kananmunia

persiljaa

Keitä kuoritut perunat ja bataatit, lisää suola ja voi ja anna jäähtyä. Sekoita muusiin pari munaa ja hakattu persilja. Laita muusi pursotinpussiin ja pursota uuninkestävälle lautaselle. Laita 200-asteiseen uuniin saamaan vähän väriä pintaan.

Höysteeksi:

pitkiä vihreitä papuja

pekonia

valkosipulia

ripaus aromisuolaa

Kuumenna voita pannulla ja kuullota esikypsennetyt pavut ja valkosipulisiivut siivuttujen pekonisiivujen kanssa. Mausta.

Kokoa annos: Lautasen reunoilla uunissa väriä saanut muusi. Keskelle pihvi, jonka päälle pursota maksapasteijaruusuke ja aseta teelusikalla nokare mustaviinimarjahyytelöä. Toiselle reunalle papu-pekonihöystö, muusin ja pihvin väli täytetään madeirakastikkeella. Voit koristella hakatulla persiljalla.

Ministerin tournedos rossini saattaa siis hämätä ruokavieraan jatkossa myös kotipöydässä.

Lue seuraavaksi