Pestolla ja parmesanilla kuorrutettua porsaan sisäfilettä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

1 (n. 400-500 g) porsaan sisäfile (maustamaton)

suolaa ja pippuria

1 prk vihreää pestoa

50 g parmesan-juustoa lastuina

Ota liha huoneenlämpöön lämpenemään tuntia aikaisemmin. Laita uuni ajoissa lämpenemään. Poista fileestä kalvot.

Hiero fileen pintaan varovasti suolaa ja pippuria. Laita filee 250-asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi.

Ota liha pois uunista. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan (paistomittari laitetaan vasta tässä vaiheessa lihaan, mikäli käytät digitaalista mittaria).

Levitä pestokastike lihan pinnalle ja ripottele parmesan-lastut päälle. Jatka paistamista 150 asteen lämpötilassa, kunnes lihan sisälämpö on 80 astetta. Fileen koosta riippuen aikaa menee noin puolisen tuntia. Vaihtoehtoisesti voit laittaa pesto-parmesan -kuorrutuksen suoraan raa’an lihan päälle ja paistaa liha 150 asteen uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 80 astetta.

Kuorrutuksen kuivumisen estämiseksi voit loppuvaiheessa laittaa palasen foliopaperia lihan päälle.

Kun olet ottanut fileen pois uunista, anna lihan vetäytyä folion alla, jotta kuorrutus jähmettyy ja liha on helpompi viipaloida.

Tarjoile pariloitujen kasvisten kera.