Possunlihaa intialaisittain riisillä ja vihanneksilla

Yle Uutisten artikkeliarkisto

1 rkl öljyä ja 1 rkl voita

400 g maustamattomia possunsuikaleita

1 pussi Garam Masala -mausteseosta

1 punainen paprika kuutioituna

n. 1 tl sambal oelek-chilitahnaa

n. 1 tl makeaa soijakastiketta

3 dl vettä

2 dl maustamatonta jogurttia

Ruskista huoneenlämpöiset possunlihat paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Lisää garam masala -mausteseos, paprikakuutiot, chilitahna, soija ja vesi. Sekoita ja anna kiehahtaa. Laita possunliha kastike uunivuokaan ja paista 200 asteesssa noin 20 minuuttia.

Lisäkeriisi

2 dl basmatiriisiä/jasmiiniriisiä

4 dl vettä

aromisuolaa

1 purkki cocos-lime ruokakermaa.

Keitä riisi vedessä kypsäksi ja lisää aromisuola ja ruokakerma. Sekoita ja anna vetäytyä lämpimällä liedellä.

Vihannekset

1 pussi wok-pakastevihanneksia

1 purkki kolmen juuston ruokakermaa.

Laita wok-vihannekset uunivuokaan. Kaada päälle ruokakerma ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuuttia.