Savubroileri mausteriisillä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

broilerin koipia tai rintapaloja

kanalientä

pitkää paraboilled riisiä

sipulia

öljyä

tomaattimurskaa

kanalientä

kurkumaa

kastikkeeseen:

broilerin paistolientä

tomaattimurskaa

paprikaa suikaleina

maissijauhoja suurustukseen

pestokastiketta

Savusta broilerit kuumassa savu-uunissa n. 30 minuuttia ja kypsennä lopuksi 200-asteisessa uunissa kalaliemessä, siten että liha irtoaa luusta. Käytä savustukseen leppälastuja ja lisää puruihin muutama sokeripala.

Kuullota uunissa öljyssä pyöritellyt riisi ja sipulikuutiot, niin että ne hieman ruskistuvat - n. 15 min. Mausta riisi kurkumalla tai sahramilla, lisää joukkoon tomaattimurskaa, kanalientä ja hauduta uunissa kypsäksi kannen alla. Käytä nestettä normaalin riisin ja nesteen suhteessa (ota huomioon, että tomaattimurskassakin on nestettä).

Ota broilerin paistoliemi talteen, ja lisää siihen tomaattimurskaa ja suikaloitua paprikaa. Suurusta maissijauholla, ja mausta lopuksi pestokastikkeella.

Lisäkkeeksi sopivat ananasrenkaat ja päälle raastettua piparjuurta.