Savustettu porsaanfile punaviinikastikkeella

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Ari Vihanta / YLE

Porsaan ulkofile

Ruskista fileen pinnat kiinni paistinpannussa. Savusta kypsäksi saakka. Älä aukaise savupöntön kantta savustuksen aikana. Ota filee pois ja hiero pintaan mausteet esimerkiksi pippureita, suolaa ja sinappijauhetta.

Tarkista, että file on kypsä. Jatka kypsennystä tarvittaessa tavallisessa uunissa tai anna fileen vetäytyä jonkin aikaa niin että mausteet imeytyvät lihaan. Voit myös jäähdyttää fileen, lämmittää lihasiivuja varovaisesti lihaliemessä tai grillissä. Tarjoile ”perunankuorien ”eli täytettyjen perunoiden kera.

Punaviinikastike possulle:

Punaviiniä

Margarinia tai voita

Demi glace –kastikepohja

Maissijauhoja

Parantele demi glacea lisäämällä siihen lihalientä, soijaa ja yrttejä kuten esim.timjamia ja meiramia. Sulata rasva ja sekoita joukkoon maissijauhot, lisää punaviini ja tämän jälkeen demi glace. Kypsennä puolisen tuntia.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Ari Vihanta, Juho Jokinen.