Kaarina Hazard pyytää anteeksi

Kolumnisti Kaarina Hazard pyytää anteeksi Tony Halmetta käsitelleen kolumninsa aiheuttamaa mielipahaa. Iltalehdessä keskiviikkona julkaistussa uudessa kolumnissaan Hazard myös pohdiskelee, mistä yksittäisen kolumnin pintaan nostaman vihan ja raivon volyymi kertoo.

Kotimaa

- Ihan kärkeen pyydän anteeksi kaikilta sellaisilta, joita viime viikolla julkaistu kolumnini loukkasi, Hazard kirjoittaa.

Kolumninsa loppuosassa hän pohdiskelee, mitä hässäkästä pitäisi ajatella ja kertooko se maailmasta jotain.

Hän arvioi, että Tony Halmeen hahmoon ehkä kiinnittyi sellaista toivoa ja kapinaa, jolle ei juuri nyt näy löytyvän uutta kiinnittymiskohtaa. Miehen poismenoon liittyvä suru lie osin myös laajempaa petetyksi tulemisen tunnelmaa, Hazard kirjoittaa.

Hän myös pohdiskelee, kertooko yksittäisen kolumnin pintaan nostaman vihan ja raivon volyymi esimerkiksi siitä, että keskellämme elää jokin sellainen syvä emotionaalis-poliittinen maisema, joka ei ota kunnolla hahmottuakseen.

Hänen mukaansa kohu on ainakin tullut todistaneeksi, että elektronisissa vesissä parvet muodostuvat ja kasautuvat suuriksi ja murskaaviksi hyvin vikkelään.

Kohun nostattaneesta Hazardin Halme-kolumnista on tehty Julkisen Sanan Neuvostolle ennätysmäärä, yli toistasataa kantelua. JSN ottaa asian käsiteltäväkseen, koska kolumnista on kannellut myös Halmeen lähiomainen.

Lähteet: YLE Uutiset