Paavin pappi pyysi anteeksi pedofiliasyytösten rinnastamista antisemitismiin

Paavi Benedictus XVI:n henkilökohtainen pappi, isä Raniero Cantalamessa, on pyytänyt anteeksi sitä, että hän vertasi katolisen kirkon arvostelua antisemitismiin. Rinnastus suututti sekä juutalaisjärjestöt että pedofilian uhrien edustajat.

Ulkomaat
Isä Raniero Cantalamessa
Reuters

Vatikaania on viime viikkoina ravistellut sarja paljastuksia, joissa on kerrottu katoliseen kirkkoon liittyvästä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä eri maissa. Paavia on syytetty pedofiilien suojelemisesta.

Cantalamessa sanoi pitkänperjantain saarnassaan Rooman Pietarinkirkossa, että hyökkäys paavia ja katolista kirkkoa vastaan muistuttaa juutalaisvainoja. Juutalaisjärjestöt ja pedofilian uhrien edustajat tuomitsivat puheen kovin sanoin ja sanoivat pitävänsä sitä käsittämättömänä.

Tuoreessa Corriere della Serra -lehdessä Cantalamessa sanoo, että hän vilpittömästi katuu ja pyytää anteeksi, jos loukkasi tahattomasti juutalaisten sekä pedofilian uhrien tunteita.

Cantalamessa myös korostaa, ettei paavi ollut etukäteen tietoinen hänen kommentistaan, vaan kuuli sen muiden tavoin ensi kertaa pitkänperjantain liturgiassa.

Lähteet: AFP, Reuters, YLE Uutiset