Kaksi pommi-iskua Venäjällä

Itsemurhaiskijä on räjäyttänyt itsensä Ingushiassa, Venäjän Kaukasuksen alueella. Kaksi poliisia sai räjähdyksessä surmansa ja yksi haavoittui. Samalla paikalla räjähti hetkeä myöhemmin autopommi.

Ulkomaat
Pommin romuttamia autoja.
Karabulakissa räjähtänyt pommi tappoi kaksi poliisia IngushiassaRURTR

Iskut tehtiin Karabulakin kaupungin poliisiaseman edustalla. Karabulak sijaitsee 20 kilometrin päässä Ingushian hallinnollisesta pääkaupungista Magasista.

Vaikka toinen räjähdys oli voimakas, se ei aiheuttanut kuolonuhreja, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Yksi poliisimies haavoittui lievästi.

Viranomaisten mukaan autopommi räjäytettiin kauko-ohjauksella, kun tutkijat saapuivat ensimmäisen räjähdyksen tapahtumapaikalle.

Muslimienemmistöinen Ingushia sijaitsee levottoman Tshetshenian naapurissa Pohjois-Kaukasiassa.

Itsemurhaiskijät ovat tehneet kuluneen viikon aikana useita iskuja eri puolilla Venäjää. iskujen voidaan katsoa alkaneen viime maanantaina Moskovasta, missä kaksi naista räjäytti itsensä metroasemilla. Iskuissa on saanut surmansa noin 50 ihmistä.

Viranomaiset ovat syyttäneet iskuista äärimuslimeja. Paikallispoliisin kovat otteet ja korruptoituneisuuskin saattavat olla iskujen taustalla.

Lähteet: AFP, Reuters, Itar-Tass