Armolle on tilaa työelämässä

Työyhteisön hyvinvointi ja työntekijöiden jaksaminen on esillä monella työpaikalla. Markkinavoimien kanssa painiessa uupunut ihminen on väännetty siltaan jo vuosikymmeniä sitten. Teologi Antti Kylliäisen mukaan työhyvinvoinnin lisääminen vaatisi ihmisen palaamista työyhteisön tärkeimmäksi palaksi.

työyhteisöt
Kaksi miestä vasaroi.
YLE

Teologi Antti Kylliäinen on selvittänyt armon käsitettä ja kirjoittanut aiheesta muutamia kirjojakin. Muutama vuosi sitten Kylliäinen alkoi pohtia myös, onko armolla sijaa myös työyhteisössä. Kylliäinen kokee, että armo on yksi hyvä työväline työhyvinvoinnin parantamisessa.

Työyhteisössä armollisuudella kylliäinen tarkoittaa, että hyväksytään ihmisten epätäydellisyys, annetaan virheitä anteeksi, eikä vaadita työntekijältä enemmän kuin mihin hän pystyy. Kun ihminen on työyhteisön tärkein palanen ja ajatellaan sitä ihmistä niin silloin asiat ovat Kylliäisen mukaan työyhteisössä terveellä pohjalla.

- Armon perimmäinen ajatus on se, että ihminen on ensinnäkin se kaikkein tärkein. Ihminen on se keskipiste, jonka ympärillä tämän systeemin pitäisi pyöriä, ja armoon liittyy myös sellainen, minusta hyvin realistinen kuvaus ihmisestä, että kukaan ei ole koskaan täydellinen ja kaikki me aina teemme joka tapauksessa virheitä, sanailee Kylliäinen.

Ihmisen rooliin voi vaikuttaa vain ihminen

Ihmisen on nykypäivän työmarkkinoilla jäänyt talouden ja markkinavoimien puristuksessa lähinnä statistin rooliin ja se myös näkyy työntekijöiden hyvinvoinnissa.

- Mehän ollaan tässä maassa vauraampia kuin mitä ollaan koskaan oltu ja voidaan huonommin kuin mitä koskaan, laskettelee Kylliäinen, joka ei kuitenkaan näe tilannetta aivan lohduttomana. - Tämä on ihmisen rakentama systeemi ja kaikki mikä on ihmisen rakentamaa, niin sen voi ihminen myös muuttaa, jos vaan haluaa. Ei nämä ole sellaisia asioita, että näin se vaan menee ja me ei voida sille mitään.

Loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin kiinni niistä valinnoista joita yhteiskunnassa tehdään. Yksittäisenkin työntekijöiden valinnoilla omassa työpaikassaan on merkitystä. Toisten hyväksyminen sellaisena kuin he ovat on suuri askel työhyvinvoinnin kasvattamiseksi.

Kylliäinen on kiertänyt asiansa tiimoilta ahkerasti ympäri Suomea ja tavannut enemmän ja enemmän ihmisiä, jotka ovat pelastaneet oman hyvinvointinsa heittäytymällä pois oravan pyörästä. Taloudellisen vaurauden lisäämisen sijasta ihmiset vaalivat muita arvoja. Ilmiölle on myös englanninkielinen termi downshifting.

- Aika moni sanoo, että siinä huomaa miten vähällä sitä tulee toimeen ja itse asiassa on paljon onnellisempi kun ei ole kaikkea sitä mihin on tottunut, jatkaa Kylliäinen. Oravanpyörästä pois heittäytyminen ei kuitenkaan ole helppoa. Etenkin lopullisen päätöksen tekeminen töistä irtisanoutumisesta on monelle vaikea.

Kylliäinen on matkoillaan havainnut kuinka suurista ja tärkeistä asioista hän käy puhumassa. Valtaosa palautteesta on ollut positiivista.

- Se on ollut hauska huomata, että ihan oikeasti sillä armolla on sijaa myös työelämässä muidenkin kuin minun mielestäni, iloitsee myös pappina työskentelevä Kylliäinen, joka itsekin viettää kiireistä elämää tasapainoillessaan yrityksen ja seurakunnan pyörittämisen välillä.

Lähteet: YLE Etelä-Savo