1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aamun lehdet

Aamun sanomalehdissä pohditaan vanhusten oikeuksia, hallituksen toimettomuutta ja politiikan vallanhimoa. Tunteita herättää sekin, mitä lumen alta paljastuu!

Kotimaan uutiset
sanomalehdessä näkyviä sitaatteja

Jälleen keskustellaan siitä, saako hoitolaitoksessa asuva vanhus valita asuinpaikkansa. Keskustelun pohjaksi kannattaa Lapin Kansan mielestä muistaa se, että kansalaiset yleensäkin saavat päättää, missä asuvat. Jos lähiomaiset ovat muuttaneet toiselle puolen tasavaltaa, on vanhuksellakin oltava oikeus muuttaa asuinpaikkaansa.

Asiat pitää vain järjestää niin, että muutto on käytännössä on mahdollista, opastaa Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Poliittinen piirileikki

Hallitusohjelman mukaan maahan piti tällä vaalikaudella synnyttää yli 80 000 uutta työpaikkaa. Luku meni nappiin, vai etumerkki muuttui, laskeskelee Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) toimittaja Riitta Järventie. Työttömyydestä, velkaantumisesta, ikääntymisestä ja maahanmuuttopolitiikasta puhetta kyllä piisaa, mutta miten on tekojen laita kysyy Järventie kolumnissaan.

Näitä asioita enemmän suuria puolueita näyttää kiihottavan se, kuka tätä maata seuraavien vaalien jälkeen johtaa ja kenen kanssa. Nokittelu hallituspolitiikasta muistuttaa lasten tuolileikkiä, jossa juostaan ympyrää ja kisaillaan siitä, kuka millekin tuolille ehtii istua, ennenkuin gongi kumahtaa.

Aamulehden Riitta Järventie pitää sietämättömänä, että tätä poliittista piirileikkiä ja paikallaan polkevaa päätöksentekoa meidän ilmeisesti pitää kestää vaaleihin saakka, joihin on vielä vuosi aikaa.

Rahan ja vallan himo

Ilkka (siirryt toiseen palveluun) arvioi, että tämä tiistai voi olla kansanedustaja Marja Tiuralle (kok.) tuskainen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajat ovat koolla ja odottavat Tiuralta selvitystä hänen väitettyihin loikkausaikeisiinsa.

Poliittiset kiemurat alkavat näyttäytyä yhä enemmän pelinä, ei yhteisten asioiden ajamisena. Jos ratkaisevimpien siirtojen taustalta löytyy toistuvasti raha ja vallanhimo, ei kansanedustajien tarvitse miettiä, miksi äänestäminen ei kiinnosta. Mitä teemme äänikuningattarilla, jos he asemansa pönkittämiseksi ovat valmiit käymään kauppaa arvoillaan ja aatteillaan, kysyy Ilkka.

Savon Sanomien (siirryt toiseen palveluun) artikkelitoimittaja Hannu Virtasen mielesta Tiura-Kanerva -kaksikko on puolueelleen toivo ja rasite. Molemmat ovat parhaimmillaan ääntenkalastajien eliittiä ja pahimmillaan tottelemattomia pikkupentuja.

Koiranomistajat kuriin

Hävetkää koiranomistajat! Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) toimittaja Tuomas Mannisen vaatimus koiranomistajille on: taajamassa taajaman tavalla tai maaseudulle.

Mannisen arvion mukaan alkanut ulostesesonki on kaikkien aikojen pahin. Hän vaatiikiin Ankkalinnasta tuttuja rankkureita kaupunkikuvaan keräämään talteen sääntöjä rikkovat koirat. Rankkurit kustannetaan koiraveron korottamisella. Koiran saa takaisin maksamalla itsensä niin kipeäksi, että rike ei varmasti enää ikinä toistu.

Viimeisenä keinona Ilta-Sanomien Tuomas Manninen esittää Suomelle valtioliittoa Singaporen kanssa ja sikäläisen komennon voimaan saattamista. Silloin puututaan myös purukumeihin ja syljeskelyyn.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi