Oululaisdokumentti jatkaa maailmankiertuetta

Oululaisen Mika Ronkaisen dokumentti Freetime Machos on kutsuttu New Yorkin arvostettuun fiktio- ja dokumenttielokuvaan keskittyvään Tribeca Film Festivalin World Documentary Competition -sarjaan.

kulttuuri
Rugby-joukkueet kohtaavat elokuvassa Freetime Machos
Klaffituotannot

Kilpailusarjaan valitut 12 pitkää dokumenttielokuvaa kilpailevat parhaan elokuvan sekä parhaan ohjaajan palkinnoista. Maailman pohjoisimmasta ja toiseksi huonoimmasta rugby-joukkueesta kertova Freetime Machos osallistuu myös Kanadan Torontossa järjestettävään Pohjois-Amerikan suurimman dokumenttielokuvien festivaalin Hot Docsin World Showcase sarjaan.

Siihen osallistuu Suomesta myös Visa Koiso-Kanttilan Miehen kuva. Saman festivaalin International Spectrum -kilpasarjaan osallistuvat lisäksi Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen Miesten vuoro ja Pirjo Honkasalon Seitti – kilvoittelijan päiväkirja.

Pohjois-Amerikassa nähdään myös muita suomalaisia dokumenttielokuvia kevään aikana. Full Frame Documentary Film Festival Pohjois-Carolinan Durhamissa on valinnut New Docs -sarjaansa Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen lyhyen dokumenttielokuvan Hanasaari A sekä Pirjo Honkasalon pitkän dokumenttielokuvan Seitti – kilvoittelijan päiväkirja.

Lähteet: YLE Oulu