Yrittäjien puheenjohtajapeli kuumana, Wuorisen ehdokkuus on yhä auki

Suomen Yrittäjien puheenjohtajapeli käy jo kuumana, vaikka uusi puheenjohtaja valitaan vasta lokakuussa. Nykyinen puheenjohtaja, savonlinnalainen Jarkko Wuorinen, saattaa lähteä tavoittelemaan jatkokautta. Puheenjohtajaehdokkaaksi on jo asettunut konkari Eero Lehti.

Suomen yrittäjät
Jarkko Wuorinen.Suomen Yrittäjät

Jarkko Wuorinen valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi lokakuussa 2008. Wuorinen pitää tärkeimpänä saavutuksenaan yhteyksien laajentamista päättäjien ja työmarkkinaosapuolien suuntaan.

Puheenjohtajakausi ei kuitenkaan ole sujunut täysin ongelmitta, Suomen Yrittäjien palkkajohdon ja puheenjohtaja-Wuorisen välit kärjistyivät talousjohtajan palkkaamiseen liittyvässä asiassa ja kohu levisi julkisuuteen. Nyt asia on Wuorisen mukaan selvitetty työvaliokunnassa.

Riittävä tuki Wuorisen ehdokkuuden ehto

Jos kentältä löytyy riittävästi tukea, lähtee Wuorinen tavoittelemaan jatkokautta. Ehdokkaaksi on jo ilmoittautunut aiemmin kuusi vuotta yrittäjäjärjestön puheenjohtajana toiminut Eero Lehti.

Kisaan odotetaan myös muita nimiä, sillä uusia tekijöitä kaivataan. Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja Heikki Tynkkynen pitää tärkeänä, että henkilöristiriidoista päästäisiin vihdoin eroon ja järjestölle saataisiin puheenjohtaja, joka kokoaa joukot.