Näppärät lompakkovarkaat vaanivat taas kaupoissa

Lompakkovarkaat seuraavat uhriaan ja vievät rahapussin myös suljetusta laukusta. Lahtelaisessa liikkeessä viime lauantaina asioinut henkilö menetti kukkaronsa kissanruokahyllyllä asioidessaan. Samalle hyllylle työntynyt varas "osti" myös kissanruokaa ja tuotetta hyllystä ottaessaan avasi näppärästi uhrin repuntaskun ja sieppasi siellä olleen rahapussin. Tapahtuma taltioitui kaupan turvakameraan.

lompakot

Lompakkovarkaudet ovat yleistyneet Lahdessa. Päijät-Hämeen poliisi on kirjannut kymmenkunta lompakon sieppausta viime päivien aikana.

Poliisi on saanut haltuunsa myös turvakameran kuvia sattuneista varkauksista, jotka ovat tapahtuneet kaupoissa. Kyseessä on ilmeisesti ulkomaalaistaustaiset henkilöt, jotka ovat erittäin näppäriä ja he ovat seuranneet uhriaan edellisestä kaupasta saakka, poliisi päättelee.

Tätä osoittaa se, että varas on osannut ottaa heti lompakon suljettuna olleesta repun taskusta. Sieppauksen jälkeen varas on vielä korjannut jälkensä ja sulkenut vetoketjun, jolloin varkauden uhri on vasta kassalla huomannut lompakkonsa kadonneen.

Turvakameran kuvassa näkyy sulavaliikkeinen mies, joka paitsi poimii hyllystä kissanruokaa, nappaa toisella kädellään suljetusta repusta - oikeasta taskusta - kukkaron ja sulkee lopuksi repun vetoketjun.

Varas kerää tavaroita ostoskärryyn, jonka hän lopulta jättää lasteineen kauppaan.

Toisen taktiikan mukaan varkaan apulainen jututtaa uhria ja toinen vie sillä aikaa rahakukkaron.