1. yle.fi
  2. Uutiset

Veritas Stadionilla viheriöi

Turun Veritas Stadionin viheriön uskotaan olevan kunnossa, kun jalkapallon Veikkausliiga käynnistyy 19.4. Kentän nurmi leikattiin tiistaina ensimmäistä kertaa ja pinta rapsuteltiin haravalla. Lannoituksen jälkeen viheriö suojattiin peitteellä, ja myös kentän lämmitystä jatketaan.

Veritas Stadion
Työnjohtaja Jukka Virtanen tarkastelee harsopressulla peitettyä stadionin nurmea.YLE Turku / Kalle Talonen

Työnjohtaja Jukka Virtanen Turun liikuntapalvelukeskuksesta toteaa, ettei kenttä kauden käynnistyessä vielä ole parhaassa kunnossa, mutta pelaamaan päästään.

Veritas Stadionin kentän kunnosta vastaava Virtanen toteaa, että tänä keväänä kenttä on suurinpiirtein samanlaisessa kunnossa kuin viime kevänäkin.

- Kentän laidoilla on vielä lumikasoja, mutta pelialueesta 75 prosenttia jo vihertää. Lopun toivomme lähtevän nyt kunnolla kasvuun , varsinkin jos sääennusteet pitävät paikkansa ja ensi viikolla on aurinkoista säätä.

-Silloin voimme ottaa peitteen pois ja antaa auringon lämmittää ja kuivata viheriötä, sano Virtanen.

Virtasen mukaan vielä ennen ensimmäistä ottelua kenttää lannoitetaan ja harjataan. Lopullisesti viheriö viimeistellään leikkaamalla vielä ennen kauden käynnistymistä.

Virtanen toteaa Turussa kentän joutuvan muita ottelupaikkakuntia kovemmalle koetukselle, koska täällä on kaksi liigassa pelaava joukkuetta, ja kenttä on käytössä joka viikko.

Veikkausliigan avajaisottelussa Turussa 19.4. Veritas Stadionin viheriöllä FC Inter kohtaa IFK Mariehamnin.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi