Korumuotoilija rohkaisee: Miehet käyttäkää koruja!

Euralainen korumuotoilija Mari Syrén on valittu Satakunnan Taito-käsityöyrittäjäksi. Alueellisista ehdokkaista Taito-palkintoraati valitsee valtakunnallisen palkinnon saajan huhtikuun puolivälissä.

Kuva: Yle / Päivi Meritähti

Syrén on toiminut käsityöyrittäjänä nyt kymmenisen vuotta. Hän valmistaa uniikkikoruja ja korusarjoja päämateriaalinaan hopea.

Kimmoke käsityöläisyyteen syntyi jo pienenä. Marin isoisä ja isä ovat molemmat puuseppiä eli verstaalla on tullut vietettyä aikaa pienestä pitäen.

Yliopistoura ei heti auennut ja Syrén päätti kouluttautua metallisepäksi. Tästä matka jatkui Lahden muotoiluinstituuttiin ja korujen pariin.

Korut sopivat myös miehille

Syrén on mielissään siitä, että isojen ja näyttävien korujen käyttäminen on yleistynyt. Koruissa voi ilman muuta lähteä vaikka maitokauppaan.

Erityisesti Syrén toivoisi, että miehet rohkaistuisivat käyttämään koruja. Vaihtoehtoja kyllä löytyy kuten, rintakoruja, taskukoruja, ranne- tai kaulakoruja. Korujen käyttö mielletään helposti naiselliseksi, mikä ei pidä paikkaansa. Esihistoriassa miehet ovat aina käyttäneet koruja enemmän kuin naiset.