1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. katupöly

Katupölykärsimys nyt lievempää

Keväinen katupöly on Etelä-Karjalassa tänä vuonna tavallista pienempi riesa. Pakkastalvena hiekoituksen tarve oli huomattavasti normaalia vähäisempi.

katupöly
Kävelijöitä hiekkaisella kadulla
Tiina Kokko / Yle

Imatran ja Lappeenrannan kaupungit ja yksityiset jalkakäytävien puhdistajat aloittelivat urakkaansa jo pääsiäisen alla, mutta säiden kehittymistä seurataan vielä. Ennen mahdollista takatalvea hiekanpoistosta on lyhytaikainen ilo.

- Lomien ja muiden töiden jälkeen Imatralla on työvoimaakin enemmän käytettävissä vasta ensi viikolla, kertoo Imatran teknisen toimen tuotantopäällikkö Kari Tihtonen.

Ennen pääsiäistä Lappeenrannassa mitattiin useissa paikoissa ja useina päivinä hengitettävien hiukkasten ohjearvojen ylityksiä. Alkuviikon sateet kuitenkin raikastivat ilmaa.

Lappeenrannan kaupunki kokeilee tänä keväänä keskustan pääväylillä uutena keinona kalsiumkloridin käyttöä pölynsidonnassa.

Laimealla kalsiumkloridiliuoksella kasteltu hiekka kadun pinnalla sitoo itseensä ilmasta kosteutta, jolloin pölyäminen vähenee antaen lisäaikaa hiekkojen poistamiselle.

Kaupunki muistuttaa asukkaille, että ympäristönsuojelumääräys kieltää hiekoitushiekan poistamisen lehtipuhaltimilla.

Lue seuraavaksi