Pedofiliapaljastus myös Norjan katolisessa kirkossa

Norjassa entinen katolinen piispa on myöntänyt käyttäneensä alaikäistä poikaa seksuaalisesti hyväksi 20 vuotta sitten. Asiasta kertoi Norjan katolinen kirkko. Sen mukaan tämä oli syy siihen, että piispa erosi viime vuonna tehtävästään.

Ulkomaat

Saksalaissyntyinen Georg Müller, 58, toimi Trondheimin piispana ennen viimekesäistä eroaan. Virallisesti eron perusteena oli sopimattomuus tehtävään.

Norjalaisen Adresseavisenin mukaan hyväksikäyttö tapahtui, kun Müller oli pappina Trondheimissa. Uhri oli kuoripoika, joka on nyt noin 30-vuotias. Kirkko on maksanut hänelle korvauksia.

Vatikaani kertoo saaneensa tammikuussa 2009 tietoonsa, että Müller on myöntänyt hyväksikäytön. Toukokuussa piispa jätti eronpyyntönsä, joka nopeasti hyväksyttiin, Vatikaanin tiedottaja Federico Lombardi kertoo. Vatikaanin mukaan uhri on pyytänyt pysyä nimettömänä.

Katolista kirkkoa riepottelee parhaillaan laaja pedofiliaskandaali, jossa paljastuksia katoliseen kirkkoon liittyvästä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on tullut ilmi eri maissa.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset