1. yle.fi
  2. Uutiset

Adultan opiskelijoiden opiskelupaikat turvataan

Opetusministeriö turvaa konkurssiin asetetun aikuiskoulutuskeskus Adulta Oy:n kaikille opiskelijoille opiskelupaikat. Adulta Oy on asetettu konkurssiin tänään keskiviikkona. Sen järjestämä koulutustoiminta lakkaa lähiviikkoina.

Kotimaan uutiset

Opetusministeriö on sopinut opiskelijoiden sijoittamisesta ja koulutusten loppuunsaattamisesta Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian ja Ami-säätiön Amiedun kanssa.

Ammatillista perustutkintoa suorittavien opintojen loppuunsaattamisesta huolehtivat Keuda, johon kuuluvat tekniikan ja liikenteen ala sekä kulttuuriala ja Omnia, johon kuuluvat matkailu-, ravitsemis- ja talousala.

Ammatillisen lisäkoulutuksen opintojen loppuunsaattamisesta huolehtivat Keuda, Omnia ja Amiedu, johon kuuluvat liiketalous, tieto- ja viestintätekniikka.

Adulta Oy:n oppisopimuskoulutuksen opiskelijapaikkojen siirtäminen toteutetaan siten, että opiskelijat siirretään oppisopimustyöpaikkojen sijaintialueilla oleville koulutuksen järjestäjille.

Keuda, Omnia ja Amiedu ottavat yhteyttä opiskelijoihin opintojen jatkamiseen liittyvissä käytännön järjestelyissä 21. huhtikuuta mennessä. Vuositasolla Adultassa on noin 13 000 aikuista. Tällä hetkellä Adultassa opiskelee yli 2 000 opiskelijaa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi