1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Parhaat pelit palkitaan peligaalassa

Viime vuoden parhaat PC- ja konsolipelit palkitaan torstaina järjestettävässä Finnish Game Awards -peligaalassa. Pelialan ammattilaisista koostuva raati palkitsee pelejä muun muassa liikunta-, lasten, musiikki- ja urheilupelien kategorioissa.

Aiempina vuosina FIGMA-gaalan nimellä kulkenut tapahtuma on nyt nimeltään Finnish Game Awards ja jaettavat palkinnot Aapeleita. Raadin valitsemien voittajien lisäksi yleisö on saanut äänestää vuoden 2009 parasta peliä yleisöäänestyksessä.

Helsingissä torstaina järjestettävän Finnish Game Awardsin juontajavat Jaana Pelkonen ja Juha Lahti. YLE välittää gaalan tunnelmat suorana YleX Areenassa klo 19 alkaen sekä myöhemmin samana iltana YLE TV2:ssa.

Pelialan gaalan järjestää Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry.

Pelimyynti piristynyt alkuvuodesta

Pelien myynti väheni viime vuonna Suomessa ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. FIGMAn toiminnanjohtajan Riku Olkkosen mukaan taantuma vaikutti jonkun verran pelijulkaisuihin.

- Viime vuonna ei julkaistu niin paljon isoja pelejä. Ihan selvästi näkyi vielä loppuvuonna, että pelejä jätettiin julkaisematta. Alkuvuosi on näyttänyt huomattavasti paremmalta ja nyt on julkaistu taas paljon uusia pelejä. Musiikki- ja leffateollisuuden tavoin hittibisnestähän tässä tehdään ja kun tulee paljon hittipelejä niin kauppakin käy paremmin, Olkkonen sanoo.