1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyöräliikenne

Katujen puhdistus alkaa kaupungeissa

Vaasassa ja Seinäjoella hiekanpoisto aloitetaan keskustan kaduilta ja kevyenliikenteen väyliltä. Kiirettä ei ole vielä pidetty, koska lumien sulamisvesiä valuu vielä pyöräteille.

Pyöräliikenne
Liikenteen nostattamaa katupölyä keväällä. Tien piennar ja hiekoitussoraa.
Sami Pöntinen / YLE

Hiekoitushiekan puhdistaminen on käynnistymässä toden teolla Vaasassa ja Seinäjoella lähipäivinä. Osalla kaduista puhdistus on jo aloitettu.

Vaasassa hiekanpoisto aloitetaan keskustan kaduilta ja kevyenliikenteen väyliltä heti, kun lumi on sulanut reunakivetykseen saakka. Katujen puhdistamisen arvellaan kestävän reilun kuukauden verran.

Kuluva talvi oli luminen ja kylmä, joten hiekoitushiekkaa on jouduttu käyttämään varsin vähän. Vaasan kaupunki poistaa hiekan omalla kalustollaan kaikkialla muualla paitsi Teeriniemellä ja sen lähialueilla. Näissä paikoissa puhdistuksen hoitaa Destia.

Seinäjoella hiekanpoisto alkaa niin ikään pääväylillä ja pyöräteillä todennäköisesti viikonlopun aikana. - Keleistä riippuen. Vesisateella ei mennä, sanoo kaupungin tiemestari Reijo Vaisto.

Seinäjoen keskustassa torin alue ja Koulukatua on jo putsattu, mutta putsaamista joudutaan keskustassa todennäköisesti uusimaan useamman kerran. Seinäjoella ilmanlaatu on ollut katupölyn takia jo muutaman viikon aikana huono.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi