Anne Pohtamo häpeää laiskotella

YLE Pohjanmaan ystäväkirjasta löytyi Anne Pohtamolle täysin uusia kysymyksiä. Totemieläin oli kuitenkin helppo valinta: Se on tietenkin bambi!

Anne Pohtamo

- Silloin kun mä olin nuori mua sanottiin bambiksi tai gaselliksi, kun mulla oli niin pitkät, laihat jalat ja olin kamalan hoikka. Tietysti mä toivon, että se bambi jossain määrin elää vielä mun sisällä, Pohtamo selvittää totemieläimensä valintaa.

Evankelista ja yrittäjä Anne Pohtamo matkustaa jatkuvasti ympäri Suomen. Matkustamista hän pitää myös työnsä ikävimpänä puolena.

- Jaksan vain aina sen seuraavan viikon reissut. Sitten huokaisen ja toivon, ettei vähään aikaan tarvitsisi matkustaa.

Reissuamisesta huomatta Anne Pohtamo ehtii myös harrastaa. Lukemisen lisäksi hän tekee muun muassa käsitöitä ja kukka-asetelmia.

Pohtamo keräilee myös aarteita: antiikkia, vanhaa lasia ja posliinia. Näitä kauniita esineitä hän vie lähinnä huvilalleen, joka on vuonna 1856 rakennettu maalaistalo.

Puoliso Arto antaa vaimonsa keräillä rauhassa maalle, mutta kaupunkiasuntoon ei kaikkia nostalgisia esineitä sovi tuoda.

Mutta ihannemies. Kuka se voisi olla, Pohtamo nauraa.

- Mä laitan siihen kaksi ihan ääripäätä. Mä laitan siihen Jeesus, sitten oma mies ja koska pidän elokuvista, George Clooney!

Kirjan tivaama häpeällinen tunnustus ei kuulosta maallikon korviin kovin hirveältä.

- Hävettää tunnustaa, mutta pidän laiskottelusta, Pohtamo nauraa.

Yksityisyrittäjälle sekin on toki kova juttu.