1. yle.fi
  2. Uutiset

Radiomafia palaa aalloille virtuaalisessa muodossa

YLE nostaa esiin kulttimaineen saaneen kanavan viikon ajaksi. Kesäkuun alkupuolella internettiin muodostetaan virtuaalinen Radiomafian ohjelmakartta, mistä käsin voi kuunnella kanavan klassikko-ohjelmia. Populaarimusiikkiteema näkyy kesällä laajasti YLEn kaikissa välineissä.

kulttuuri

Radiomafian henkiin herättäminen on osa YLEn käynnistämää populaarimusiikin teemavuotta.

YLE Populaarimusiikin vastaava tuottaja Pekka Laine kertoo, että YLEn toiminta populaarimusiikin saralla herättää usein intohimoja. Kaupalliset kilpailijat kritisoivat, että YLE ei tee oikeita asioita. Osa yleisön edustajista taas valittaa, ettei YLE palvele juuri heitä.

- Halusimme olla aktiivisia ja kertoa, mitä me teemme suomalaisen populaarimusiikin eteen. Esimerkiksi YleX:n merkitys kotimaisen rock- ja popmusiikin esiintuonnissa on dramaattinen, Laine kehuu.

Populaarimusiikkiteema näkyy kesästä lähtien ohjelmavyörynä YLEn radio- ja tv-kanavilla sekä netissä: ohjelmanimikkeitä on toistakymmentä.

Radiomafia netissä

Verkossa näkyvin tempaus on Radiomafian henkiin herättäminen viikon ajaksi. Verkkoon tulee koko viikon ohjelmakaavio, josta voi kuunnella kulttimaineen saaneen kanavan klassikko-ohjelmia.

Suurin satsaus televisiossa on marraskuussa YLE Teemalla alkava dokumenttisarja Rock Suomi. Sarjaan yhdistyy myös verkko- ja radiosisältöjä. Katsojat esimerkiksi valitsevat kaikkien aikojen suomalaisen rockkappaleen.

- Sarja käsittelee rockin historiaa Suomessa, mutta äänessä on myös tämän ajan tekijöitä. Sarja tuo esiin teemoja, jotka toistuvat sukupolvesta toiseen, Laine kertoo.

Tärkeä osa teemavuotta on myös YLEn läsnäolo kesätapahtumissa kuten YleX Popissa, Ilosaarirockissa ja Ruisrockissa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi