1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Sooloalbumin julkaissut Slash: "En ole legenda"

Rock-kitaristi Slash on julkaissut ensimmäisen sooloalbuminsa. Muusikon nimeä kantavalla levyllä vierailee joukko nimekkäitä ja hyvin erilaisia muusikoita. Guns N' Roses ja Velvet Revolver -yhtyeistä tunnettu Slash ei koe olevansa kitaristilegenda.

- Velvet Revolver -yhtyeen viimeisimmän kiertueen lopulla päätin tehdä jotain, mikä ei liity yhtyeisiin. Halusin tehdä jotain omaa ja olla oman kohtaloni herra ainakin viiden minuutin ajan. Ideaksi tuli tehdä oma levy, jolla vierailee eri artisteja. Tämä on vastakohtana myös sille, että minä aina vierailen toisten äänitteillä, Slash kertoo.

Slashin, 44, sooloalbumilla vierailee nimekkäitä laulajia ja muusikoita kuten hip hop -laulaja Fergie, Maroon 5 -yhtyeen Adam Levine ja metallilegenda Ozzy Osbourne. Kitaristi valitsi levyllä kuultavat artistit itse ja he pääsivät itse työstämään kappaleitaan Slashin kanssa.

- Soololevy antoi minulle mahdollisuuden soittaa sellaista musiikkia, jota itse halusin. Koska tyylilajeja oli useita, se vaati myös mukaan erilaisia laulajia.

Albumin myötä Slash aloittaa toukokuussa maailmankiertueen, joka nähdään Euroopassa, Aasiassa, Australiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Kitaristi on myös paljastanut, että Velvet Revolver aikoo julkaista uuden albumin, kun yhtye on löytänyt uuden laulajan. Bändi on ollut tauolla kahden vuoden ajan.

Maailman tunnetuimpiin kitaristeihin kuuluvat Slash ei koe olevansa legenda.

- Mielestäni kitaristilegendoja ovat ne, jotka ovat olleet sähkökitaran pioneereja erityisesti rock- ja blues-musiikissa. Yritän parhaani mukaan kehittyä ja pysyä heidän perässään. Tämän takia en todellakaan laita itseäni heidän joukkoonsa.