Kimmo Kiljusen kaukomatkailu kummastuttaa eduskunnassa

Kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd.) yksipuolisesta päätöksestä jatkaa Thaimaahan suuntautunutta virkamatkaa yksityisenä lomareissuna on eduskunnassa noussut poru.

talous

Ahkerasti veronmaksajien piikkiin matkailevan Kiljusen Thaimaan virkamatkan ”sivuluisusta” Burmaan ja Bhutaniin kertoi Suomen Kuvalehti.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ei pidä hyväksyttävänä sitä, että Kiljunen päätti omin päin jatkaa virkamatkaa, vaikka hänen olisi pitänyt palata kotimaahan muun Suomen valtuuskunnan mukana.

- Eduskunnassa on selvät pelisäännöt siitä, mitkä matkat määritellään virkamatkoiksi. Se ei ole yksilötason ratkaisu, Tiitinen tyrmää.

Kiljunen osallistui viime viikolla Parlamenttien välisen liiton (IPU) kongressiin Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa Kansanedustajien matkakulut maksoi eduskunta, mutta puolisot maksoivat kulunsa itse.

Muu valtuuskunta palasi kotimaahan, kun sen virkamatkaa varten saama vapautus eduskuntatyöstä päättyi 3. huhtikuuta. Kiljunen sen sijaan ilmoitti eduskuntaan, että hän jatkaa virkamatkaansa 12. huhtikuuta asti tarkoituksenaan vierailla muun muassa Burmassa ja Bhutanissa.

Suomen Kuvalehden mukaan eduskunnan hallinnossa kummastusta herättää se, että Kiljunen vaihtoi IPU-matkaa varten saamansa business-luokan liput turistiluokkaan ja osti näin säästyneillä rahoilla liput jatkomatkoilleen. Eduskunta on myöntänyt varat nimenomaan IPU-kokousta varten, eikä niitä talon hallinnon mukaan voi käyttää muuhun matkailuun.

Tiitinen pitää hyvin mahdollisena, että Kiljunen joutuu tekemään matkajärjestelyistään selkoa, kun hän palaa tiistaina työpaikalleen eduskuntaan.

Lähteet: YLE Uutiset