Visa Electronit takkuavat takseissa edelleen

Lahden seudun taksien maksukorttiuudistus etenee kangerrellen. Tällä hetkellä Visa Electron -kortin kelpuuttava maksupääte on käytössä vasta alle puolessa Lahden, Hollolan ja Nastolan takseista. Maksupäätteet on tarkoitus saada kaikkiin Lahden seudun ula-taksin 170 autoon vuoden loppuun mennessä.

taksiliikenne
Taksin maksunäyttö
YLE / Heikki Ahonen

- Uudistus laahaa kuitenkin noin puolitoista vuotta myöhässä, sanoo Lahden seudun ula-taksin toimitusjohtaja Juha Sirviö.

Lahden seudun ula-taksi alkoi suunnitella Visa Electron -kortit kelpuuttavan maksujärjestelmän laittamista autoihinsa jo pari vuotta sitten. Samalla päätettiin uusia myös taksamittarit ja ajonvälitysterminaalit.

Toimivuus epävarmaa

Jo asennettujen maksupäätteiden toimivuudessa on ollut ongelmia, sillä pankkikorttivarmennus on toiminut katkonaisesti.

- On myös katvealueita, joissa varmennus ei pelaa. Esimerkiksi korkeiden kerrostalojen välissä yhteyttä ei välttämättä saada. On ollut sellaisiakin tapauksia, että taksiautoilija joutuu ajamaan ympäriinsä jopa satoja metrejä varsinaisesta osoitteesta, jotta yhteys saadaan ja maksu voidaan ottaa, kertoo kokemuksista Juha Sirviö.

Taksimatkalle kannattaa siis edelleen varata mukaan joko pankkikortti tai käteistä rahaa.

Maksupääte- ja taksamittariuudistus maksaa autoa kohti noin 5 000 euroa. Yhteensä Lahden seudun ula-taksi arvioi urakan alussa kokonaiskustannuksiksi uudistuksesta kertyvän noin 1,2 miljoonan euron potti. Näyttää kuitenkin siltä, että laite- ja ohjelmisto-ongelmien vuoksi uudistus tulee arvioitua kalliimmaksi, arvioi toimitusjohtaja Sirviö.

Lähteet: YLE Lahti