Lompakkovaras palasi rikospaikalle

Lompakon sieppaajat eivät jätä hyväksi koettuja saalistuspaikkoja. Poliisi-TV:ssa esitettiin 8. huhtikuuta turvakameran kuvaa, jossa sulavakäytöksinen mies menee uhrinsa kaupparepulle ja avaa vetoketjun sekä nappaa ketterästi kukkaron. Samasta lahtelaisesta kaupasta kerrotaan, että röyhkeän varkaan onnistui iskeä myös perjantaina 9. huhtikuuta.

Poliisi-tv
Turvakamera taltio varkaan liikkeet
Pääsiäisenä liukkaasti toiminut varas nappasi asiakkaan rahapussin vetoketjulla suljetusta repun taskusta. Tapaus on sattui market Mascotissa Lahdessa kissanruokahyllyjen välissä.Poliisi

Edes poliisi-tv:ssa "esiintyminen" ei pysäytä lompakkovarasta. Lahden keskustassa elintarvikeliikkeessä viikko sitten lauantaina asioinut henkilö menetti kukkaronsa sekä siellä olleet asiapaperit ja pankkikortit.

Tapaus näytettiin poliisi-tv:n lähetyksessä 8. huhtikuuta. Ruudussa näkyi tekijän näppäryys kun tämä avasi kissanruokahyllyllä asioineen uhrin repuntaskun.

Tapahtuma taltioitui kaupan turvakameraan ja sitä kautta Päijät-Hämeen poliisille. Varas kerää tavaroita omaan ostoskärryynsä, jonka hän lopulta hylkää lasteineen kauppaan.

Poliisi kertoi aiemmin, että lompakkovarkaudet ovat yleistyneet Lahdessa. Päijät-Hämeen poliisi on kirjannut kymmenkunta lompakon sieppausta viime päivien aikana.

Poliisi epäilee tekijöiden olevan ulkomaalaistaustaisia. Varkaat liikkuvat joko yksin tai pareina. Toisen taktiikan mukaan varkaan apulainen jututtaa uhria ja toinen vie sillä aikaa rahakukkaron.

Lähteet: YLE Lahti