1. yle.fi
  2. Uutiset

Atshiuh - Apua allergiaan siedätyshoidosta?

Tänään maanantaina alkanut valtakunnallinen allergiaviikko näkyy myös Pirkanmaalla monin eri tapahtumin. Tänä vuonna allergiaviikolla halutaan erityisesti muistuttaa siedätyshoidon mahdollisuudesta.

allergia
Koivun siitepölyä
YLE / Seppo Sarkkinen

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys avaa viikon puoliltapäivin Tampereen Koskikeskuksessa. Avajaisissa voi saada muun muassa allergianeuvontaa ja seurata lääkäreiden haastatteluja.

Keskiviikkona yhdistyksen toimistolla on avoimet ovet, jolloin aiheena on sisäilman laatu. Lauantaina yhdistyksen edustajat ovat Ylöjärven terveyskioskissa antamassa astmaneuvontaa.

Siedätys vähentää astmariskiä

Siedätyshoito on yksi keino allergioiden vähentämiseen. Siedätyshoidolla pyritään herkkyyden vähentämiseen ja uusien herkkyyksien ennaltaehkäisyyn. Tutkimuksen mukaan siedätyshoidolla pystytään vähentämään astmariskiä.

- Siedätyshoito on tehokas tapa hoitaa allergista nuhaa sekä astmaa. Siedätyshoitoa toteutetaan pääasiassa pistoshoitona, mutta heinäallergiaan on myös tablettihoito, kertoo allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja Astmaliitosta.

Tampereella kokoontuu kuutisenkymmentä terveydenhuollon ammattilaista päivittämään tietojaan allergiasta, astmasta ja siedätyshoidosta keskiviikkona.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi