1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Park Group plc

Classic Park vanhojen autojen lumoissa

Vanhoja Volvoja, Fiatteja, Corvetteja, Mustangeja - siististi esillä, puunattuina, täydessä kiillossaan uteliaan maksavan kansan katseiden kohteena. Tämä lienee tavoitteena Classic Parkilla, joka esittelee ja kunnostaa vanhoja autoja Kälviän Peltokorvessa.

Park Group plc
Tapani Roiko, taustalla vanhoja öljypurkkeja.
Tapani Roiko.YLE / Raila Paavola

Peltokorven Kasikulmassa, Toivosen kotieläinpuiston naapurissa sijaitseva Classic Park perustettiin viime kesänä, nyt toiminta on saamassa uutta puhtia, kun entisen puusepänverstaan tilat saadaan kuntoon ja laajennukset kohdalleen.

Classic Park syntyi kun kaveripiirissä oli tarve löytää tiloja, missä kunnostaa autoja. Tähän saakka yritys on pyörinyt lähinnä harrastuspohjalta, mutta nyt on tarkoitus siirtyä enemmän busineksen suuntaan. Toistaiseksi se on keskittynyt autojen kunnostamiseen, ensi kesänä uusien näyttelytilojen myötä autot saadaan esille yleisölle.

- Autoja on nyt 20-25 kappaletta. Joukossa on muutama helmikin, esimerkiksi rättikattoinen Fiat 600 vuodelta 1966 ja vuosimallin -35 Ford, kertoo yrittäjä Tapani Roiko.

Classic Parkin noin 750 neliömetrin halli laajenee noin 500 neliöllä, jatkossa on autojen lisäksi tarkoitus tuoda näytille myös vanhoja autotarvikkeita, varaosia ja korjaamotyökaluja.

- Sijainti eläinpuiston vieressä on hyvä, hyödymme toinen toisistamme.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi