Hannu Penttilä: Sikakatsomo tuttu Urheiluruudusta

Etäisyys lisää tarkkanäköisyyttä ja toisaalta muistoilla on tapana kultautua. Näin myös entisen hämeenlinnalaisvaikuttajan, maakuntajohtajana toimineen Hannu Penttilän kohdalla.

Hämeen maakunta (hist.)
Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä
Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.Helsingin kaupunki / Tuulikki Holopainen

Hannu Penttilä toimi kuutisen vuotta Hämeen maakuntajohtajana ja nyt hän tähyää elämää korkealta työhuoneestaan Helsingin kauppatorin kulmilla apulaiskaupungin johtajan pestiltä.

Kun puhe kääntyy Hämeenlinnan vuosiin Penttilän kasvoilla häivähtää nostalginen ilme. Muistikuvat kulkevat joutuisasti ja hänestä hämäläisyys on monessa mielessä hyvä asia.

- Sorateitä tuli polkupyörällä paljon vaelleltua ja veden yhteys; järvet, vesistöt, joet tulevat silmiini, muistelee Penttilä Hämettä.

Erityisen maininnan saavat harkitsevuus, renkolaiskylät ja toisaalta uljas Verkatehdas.

Hämeenlinnalaisuutta ja hämäläisyyttä aika muuttaa verkkaisesti

- Voimakas kytkentä historiaan, sen juuriin - tapoja joita on tehty ennen ja tehdään nykyäänkin Hämeessä, kuvailee Penttilä Hämettä. - Kyllä kliseinen käsitys hämäläisyydestä on vieläkin totta etenkin kunnallismiesten keskuudessa.

- Harkitsevaisuudessa on paljon myönteistä.

Muuttajan näkökulmasta Hämeessä oli hyvä elää ja asua

- Helppous asumisessa ja turvallisuus - kaupungilla pystyy lapsikin vapaasti kulkemaan, se ei täällä Helsingissä ole aivan sama asia, kertoo Penttilä.

Jääkiekkomiestä ei Penttilästä kuitenkaan tullut, vaikka erään tietyn kiekkokatsomon nimi onkin tuttu.

- Sikakatsomo on tullut tutuksi lähinnä Urheiluruudusta, naurahtaa Penttilä. - Tulin vierailleeksi hallilla hämeenlinnalaisittan harvoin, paljastaa Penttilä.

Lähteet: YLE Häme

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus