1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Chili Peppers -kitaristi valittiin parhaaksi

Red Hot Chili Peppers -yhtyeen entinen kitaristi John Frusciante on valittu parhaaksi kitaristiksi viimeisten 30 vuoden ajalta. BBC:n järjestämässä äänestyksessä Frusciante päihitti muun muassa Guns N' Rosesin Slashin ja Musen Matt Bellamyn.

BBC 6 Music -radiokanavan järjestämässä nettiäänestyksessä haettiin uuden ajan parhaita kitaristeja. Äänestykseen osallistui noin 30 000 ihmistä. Kanavan toimittaja Shaun Keaveny arvelee, että John Frusciante ylsi listan kärkeen monipuolisuutensa vuoksi. Keavenyn mukaan Frusciantelta luonnistuvat niin minimalistiset sävelkulut kuin metallisävytteinen blueskin.

John Frusciante julkaisi viime vuonna 10. sooloalbuminsa ja hän soittaa myös Swahili Blonde -yhtyeessä Duran Duran -basisti John Taylorin ja laulaja Nicole Turleyn kanssa.

BBC:n listan kakkoseksi tullut Slash on puolestaan julkaissut ensimmäisen sooloalbuminsa, jolla ovat mukana esimerkiksi Ozzy Osbourne, Iggy Pop ja Dave Grohl. Viime viikolla Slash sanoi Reutersin haastattelussa, ettei koe olevansa kitaristilegdenda.