Taloustappiot värittävät Veikkausliigaa

Pirkanmaalaisseurat lähtevät jalkapallon Veikkausliigaan tuntuvat taloustappiot takanaan. FC Hakan viime kauden taloudellinen tappio oli peräti 1,5 miljoonaa euroa. Veikkausliigassa vain Turun Palloseura kirjautti suuremmat tappiot.

Veikkausliiga
Jalkapalloja kentän laidalla Hakan harjoituksissa.
YLE / Petri Aaltonen

Tampere Unitedinkin tulos jäi miinukselle viime tilikaudella lähes 800 000 euroa.

Tälle kaudelle sekä Haka että TamU tavoittelevat nollatulosta

- Meillä oli se vaikea vuosi takana ja edelleenkin meillä on tiettyjä vaikeuksia. Pelaajamateriaaali on aika lailla ohut, TamUn toimitusjohtaja Deniz Bavaudtin myöntää.

TamUn osakeanti on sujunut melko hyvin.

- Se on pieniä ja suuria puroja. Osakeanti on edelleen meneillään. Toivomme edelleen uusia sijoittajia. Matka ei ole vielä perillä. Tämä on jatkuvaa taistelua, kuten suomalainen jalkapallo tänä päivänä on, Bavaudtin muotoilee.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä odottaa hyvää kautta.

- Olemme haastamassa kovia joukkueita. Me teimme viime kauden jälkeen aika ison päätöksen, että remonttia tarvitaan. Se ei ollut helppoa, kun niin paljon lähti. Mutta olemme saaneet niitä pelaajia joita halusimmekin, Ristilä sanoo.

Veikkausliigakausi alkaa perjantaina. Molemmat pirkanmaalaisseurat ilmoittavat tavoitteekseen paikan kansainvälisiin otteluihin. TamU:n ensimmäinen liigapeli on sunnuntaina AC Oulua vastaan ja Haka kohtaa maanantaina TPS:n.

Lähteet: YLE Tampere