Ouluun suunnitellaan jättimäistä Hilton-hotellia

Oulun Torinrantaan puuhataan 22-kerroksista jättihotellia. Rakennushanketta ajaa eteenpäin rakennusyhtiö Skanska yhdessä Oulun kaupungin kanssa.

Skanska
Torin läheisyyteen suunnitellaan 22-kerroksista hotellirakennusta.
Oulun kaupunki

Hotelli sijoittuisi Torinrantaan, Kaarlenväylän varteen. Skanska on pyytänyt kaupunkia varaamaan sille tontin numero 38, joka sijaitsee suoraan kirjaston takana.

Toteutuessaan hotelliin tulee noin 200 laadukasta huonetta, ravintola ja kokous- ja edustustilat. Skanskan Pohjois-Suomen aluejohtaja Sakari Jämsän mukaan hotelli edustaa kokonaan uudenlaista konseptia, jonka asiakkaat löytyvät perinteisistä liikematkustajista, turisteista ja lisäksi pitempiaikaista oleskelua vaativista asiakkaista.

Hotellia on suunniteltu Jämsän mukaan jo pitkän aikaa, ja hänen mukaansa onkin puhdas sattuma, että hanke laitetaan jalalle juuri nyt.

Hotelliketju Hilton mukana suunnitelmissa

Skanska on käynyt jo alustavia hotellioperaattorineuvotteluja Hilton-hotelliketjun kanssa, jonka edustaja Paul Sunnet on myös tutustunut kiinteistöön paikan päällä. Ennen lopullisen sitovan sopimuksen tekemistä Hiltonin kanssa, tehdään hotellille liiketoimintasuunnitelma, jossa huomioidaan tarkemmin Oulun kaupunkialueen asettamat vaatimukset ja tarkastellaan hankkeen liiketaloudellista kannattavuutta

Skanskan tavoitteena on saada esiselvitys- ja suunnittelutyöt valmiiksi ensi vuoden loppuun mennessä.

"Nyt on kaupungin aika toimia!"

Arkkitehti (SAFA) ja Oulun kaupunkikuvatyöryhmän jäsen Jukka Laaksonen kehottaa kaupunkia nyt tarttumaan härkää sarvista.

- Kyllä nyt olisi korkea aika toimia. Keskusta-alueelle ominaista on tiivis rakentaminen eli kyllä rantaan yksi tornitalokin sopii, totesi Laaksonen YLE Oulun haastattelussa. Laaksonen painotti, että kyseessä on täysin kaavan mukainen hanke, vaikka asemakaava onkin kolmekymmentä vuotta vanha.

Arkkitehti Laaksonen toivoisi muutenkin rohkeita avauksia koko keskustan kehittämiselle.

- Kallioparkki haudattiin, mutta jollakin tapaa keskustan parkkiongelmat tulisi ratkaista.

Lähteet: YLE Oulu