1. yle.fi
  2. Uutiset

Katupölyn kimppuun käydään jälleen kalsiumkloridilla

Helsingissä aletaan kastella pölyäviä tienpintoja laimealla kalsiumkloridiliuoksella. Pölyä sitovaa liuosta levitetään muun muassa pääkaduille ja suurille väylille.

Kotimaan uutiset
YLE

Ilman pölypitoisuudet ovat pääkaupunkiseudulla olleet useiden päivien ajan korkeita, ja ilmanlaatu on ollut aika ajoin huono etenkin vilkkaasti liikennöidyissä katukuiluissa ja pääväylien varrella.

Sään ennustetaan jatkuvan kuivana ja aurinkoisena, joten pölyämisen ennustetaan jatkuvan edelleen.

Kalsiumkloridia käytetään, koska se pitää pölyn kosteana pitkään ja siten sitoo pölyä. Lisäksi sitä voidaan käyttää pienellä pakkasella. Viime vuosina kalsiumkloridia onkin käytetty joka kevät pölyntorjuntaan.

Myös kiinteistöjä kehotetaan pesemään vedellä vastuullaan olevat jalkakäytävät ja ajoradat. Kantakaupungissa ja eräillä esikaupunkialueilla myös ajoradan kostutus on kiinteistön vastuulla sen jälkeen, kun kaupunki on kertaalleen käynyt poistamassa hiekoitussepelin.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus muistuttaa myös kiinteistöjä ja huoltoyhtiöitä myös siitä, että hiekoitushiekka on poistettava kosteana. Lehtipuhaltimien käyttö on kielletty hiekoitushiekan poistossa, koska se nostattaa runsaasti pölyä ilmaan.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi