1. yle.fi
  2. Uutiset

Katujen puhdistukset alkavat Porissa

Työt aloitetaan tänään yhdellä kalustolla. Täydellä teholla puhdistuksia tehdään ensi viikolla. Koko kaupungin alueelta hiekat on poistettu 3 - 4 viikon kuluttua.

tiesuunnittelu
Lakaisukone
YLE

Tekninen palvelukeskus aloittaa katuhiekan puhdistukset keskustanalueella tänään yhdellä puhdistusyksiköllä Valtiosillan tuntumasta. Täystehoisesti puhdistukset käynnistyvät ensi maanantaina, jolloin koko käytössä oleva kalusto on liikkeellä.

Katuhiekka poistetaan samalla kertaa liikennealueilta ja -viheriöiltä sekä puhdistetaan kadut ja kevyen liikenteen väylät. Harjaustyö, liikenne ja tuuli lisäävät haitallisen katupölyn määrää hetkellisesti kaduilla. Hiekan poistotyöt hoituvat keskustan alueella reilussa viikossa. Koko kaupungin alueelta hiekat on poistettu 3 - 4 viikon kuluttua.

Yhteistyöllä päästään hyvään lopputulokseen

Katuhiekan puhdistustyön onnistumista auttaa, jos tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistettaisiin jo ennen tai samassa yhteydessä kuin Tekninen palvelukeskus puhdistaa kyseistä katualuetta. Hiekkaa poistettaessa ei kuivaharjusta saa tehdä vaan pöly pitää sitoa kastelemalla ennen sen poistamista. Lehtipuhaltimen käyttö katuhiekan poistossa on ehdottomasti kielletty.

Puhdistustoimista katualueella kertovat liikennemerkit asennetaan paikoilleen edellisenä päivänä. Yleisön tulisi noudattaa pysäköintiä kieltäviä liikennemerkkejä, jotta katualue saadaan kerralla puhdistettua ja pestyä. Jo pieni osuus puhdistamatonta katua aiheuttaa haitallista katupölyä ympäristöön. Autoilijoiden tulee huomioida työkoneiden työskentely katualueilla, jotta liikenne ja meneillään olevat puhdistustyöt sujuisivat turvallisesti ja joustavasti.

Puhdistustöissä on mukana neljä yksikköä, jotka muodostuvat 6 - 7 koneesta. Kussakin yksikössä on mukana 3 erilaista harjakonetta, kauhakuormaaja, kasteluauto ja 2 traktoria tai kuorma-autoa. Viimeisenä imulakaisukone poistaa hienon hiekkapölyn ennen kadun lopullista pesua.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi