Voimakaksikot venyttelyopissa

Voimakaksikko-kuntoiluohjelmaan osallistuvat parit saivat tarpeellista lihashuolto- ja venyttelyoppia. Venyttelyrastin vetäjänä toimi JoenVolin voimisteluvalmentaja Sari Asikainen.

venyttely
Pallojumpaa lattialla.
YLE / Esa Pietarinen

Venyttelytuokion aluksi selviteltiin Voimakaksikkojen parin edellisen viikon kuntoilut. Liikuntaa oli harrastettu, toisilla enemmän toisilla vähemmän.

- Hiihtoa, jumppaa, laskettelua ja sulkapalloa, luetteli Tapani Hirvonen viikon 13 liikunta-aktiviteettejaan.

- Hiihtoa tuli 40 kilometriä, lisäksi vesijumppaa, vatsapeppureisijumppaa ja bodybalancea jatkoi Pirkko-Liisa Hirvonen. Lomaviikon jälkeen tuli kuitenkin sellainen laskeutumisvaihe, ettei ylikuntoon mene.

- Viikot ovat menneet vaihtelevasti, aamuisin on käyty kävelylenkillä ja iltaisin on tehty jotain muuta liikunnallista. Vapaapäiviäkin on liikunnasta pidetty, totesivat Anne ja Juha Reijonen.

Venyttelyrastin aluksi ohjaajana toiminut voimistelu- ja jazztanssitaustan omaava Sari Asikainen pisti voimakaksikkojen lihakset lämpimäksi naruhyppelyn avulla.

- Kylmiltään ei lähdetä venyttelemään vaan pieni lämpö pitää ottaa joko lenkillä, porrasjuoksulla tai naruhyppelyllä sanoi Sari.

- Heti urheilusuorituksen jälkeen otetaan vain ihan lyhyt venyttely ja parin kolmen tunnin jälkeen kunnollinen pidempi venyttely. Silloin lihaskin venyy paremmin, opastaa Sari Asikainen. Kerran viikossa kannattaisi tehdä pitkien lihasten eli jalka- käsi ja keskivartalolihasten venyttely.

Venyttelyssä käytettiin apuvälineinä hyppynarua ja palloa. Tunnin kestäneessä tapahtumassa käytiin läpi kaikki lihakset. Miehillä näytti olevan tiukempaa kuin naisilla.

- Ei veny, ei veny, tiukat on paikat ähki Tapani Hirvonen.

- Jäykkää on totesi myös Juha Reijonen. Tätä pitäisi vaan enemmän harrastaa.

- Hyvältä tuntui sanoi Pirkko-Liisa Hirvonen. Olen harrastanut aika paljon syvävenytystä ja bodybalancea.

- Olen joskus ollut hyvin notkea, mutta nyt on jumi olo. Kun on kohta kolmekymmentä vuotta ollut hierojan ammatissa, niin selkä ja lantio ovat jumahtaneet, sanoi Anne Reijonen.

- Ei mahdottomia tapauksia, oikein hyvältä näytti, eikun pienin askelin eteenpäin venyttelyssäkin, kommentoi Sari Asikainen Voimakaksikkojen suoritusta.

Venyttelyrastilta puuttuivat työesteiden takia Helena Laitinen ja Anu Hartikainen. Ensi kerralla Voimakaksikot tavataan uimahallilta.

Lähteet: YLE Pohjois-Kajala / Esa Pietarinen