1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Petroskoin suomenkielisen teatterin tulevaisuus uhattuna

Suomen Näyttelijäliitto on huolissaan Petroskoin Kansallisen teatterin tulevaisuudesta. Maamme ainoa rajojen ulkopuolella toimivaa kiinteää suomenkielistä teatteria uhkaa irtisanominen toimitilastaan. Näyttelijäliitto sanoo, että käytännössä irtisanominen merkitsee teatteritoiminnan loppumista.

kulttuuri
Näytelmän harjoitukset.
YLE

Suomen Näyttelijäliitto toteaa, että suomenkielisen teatteritoiminnan lisäksi uhattuna on myös karjalankielinen teatteri, jos Petroskoin Kansallisen teatterin toiminta loppuu. Teatterin esityskielet ovat venäjä, karjala ja suomi.

Petroskoin teatteri on viime vuosina ollut taiteellisesti korkeatasoinen ammattiteatteri, joka on toiminnallaan vaalinut alueensa kieliperinnettä. Myös kulttuurivaihto Petroskoin ja Suomen välillä on ollut vilkasta ja antoisaa. Teatterin esitykset Suomessa ovat olleet menestys, toteaa Suomen Näyttelijäliitto.

Liitto tukee Petroskoin Kansallisen teatterin henkilökuntaa sen kamppailussa monikielisen ja kulttuurisesti ennakkoluulottoman teatterinsa puolesta. Suomen Näyttelijäliitto vetoaa Karjalan Tasavallan kulttuurihallintoon, jotta sitä ei irtisanottaisi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi