1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eetu Muinonen

Eetu Muinonen palaa MP:n paitaan

Jalkapallon Ykkösen kauteen valmistautuva Mikkelin Palloilijat saa riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun Eetu Muinonen palaa kasvattajaseuransa peliasuun kesäkuun loppuun saakka kattavalla sopimuksella.

Eetu Muinonen
Mikkelin Palloilijoiden logo
MP

MP:n sinivalkeaan edustusasuun Eetu Muinonen palaa Belgiasta, jossa mies edusti pääsarjajoukkuetta Zulte Waregemia. Ura Belgiassa tyssäsi kuitenkin polvivammaan ja talven aikana 24-vuotias Muinonen on etsinyt itselleen uutta seuraa mm. Suomen Veikkausliigasta.

Jyväskyläläisen JJK:n kanssa neuvottelut olivat pitkällä ja Muinonen kävi seurassa testijaksollakin mutta sopimus jäi kuitenkin syntymättä. Vaikka ura Euroopan kentillä jäi ensi yrittämällä lyhyeksi, niin paluu ammattilaiskentille on edelleen tavoitteena.

- Kyllä se edelleen tavoitteena on mutta nyt on tärkeä päästä pelaamaan ja saada peliaikaa, sanoo Muinonen, joka harjoitusotteluissa on esiintynyt MP:n keskikentän keskustassa.

MP:n kanssa Muinonen on allekirjoittanut kesäkuun loppuun saakka kestävän sopimuksen. Siirto on sinettiä vaille valmis, sillä Muinosen pelaajaoikeus on vielä Belgian jalkapalloliitolla. Tarkoitus kuitenkin on, että paluumuuttaja vahvistaa MP:n keskikenttää jo Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa Viikinkejä vastaan (la 17.4.).

- Sellainen positiivinen innostus on päällä. Into on vaan koko ajan kasvanut, kuvailee Muinonen tuntojaan.

Edellisen kerran Eetu Muinonen edusti Mikkelin Palloilijoita kesällä 2002, jonka jälkeen mies siirtyi MyPan riveihin. Anjalakoskella Muinonen pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin voittoa.

Mikkelin Palloilijoiden kausi jalkapallon Ykkösessä käynnistyy vierasottelulla RoPSia vastaan 25.4.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi