1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhlassa räjähti kolmesti Myanmarissa - useita kuollut

Yhdeksän ihmistä on kuollut Myanmarin suurimmassa kaupungissa Yangonissa sattuneissa kolmessa räjähdyksessä. Räjähdykset sattuivat puistossa kaupungin keskustassa uudenvuoden juhlinnan yhteydessä. Kukaan ei ole ilmoittautunut räjähteiden asettajaksi.

Ulkomaat
Poliisi tutkii räjähdyksen jälkiä
Poliisi tutkii räjähdyksen jälkiä Yangonissa Myanmarissa 15. huhtikuuta.Reuters-TV

Räjähdyspaikka sijaitsee Kandawgyi-järven lähellä puistossa, johon ihmiset olivat kokoontuneet viettämään uudenvuoden vesifestivaalia. Yli 70 ihmistä loukkaantui. Viranomaisten mukaan kuolleiden joukossa on viisi miestä ja neljä naista.

Myanmarin valtiollisen television mukaan räjähdykset olivat pommien aiheuttamia. Hallitus ei ole vielä syyttänyt mitään ryhmittymää iskuista.

Pommi-iskut ovat harvinaisia, mutta eivät tavattomia sotilasjuntan hallitsemassa Myanmarissa eli Burmassa. Nobelin rauhanpalkinnon saajan Aung San Suu Kyin johtama oppositioliike perustaa toimintansa väkivallattomuuteen.

Pommi-iskut sattuivat samaan aikaan, kun Myanmar valmistautuu sotilashallinnon järjestämiin vaaleihin. Vaaleja pidetään yleisesti sotilasjuntan näytöksenä, sillä esim. San Suu Kyitä on estetty osallistumasta niihin.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi