Joensuun markkinat vetää väkeä

Markkinat elävöittävät arkea Joensuun keskustassa. Kauppatorin perinteisillä markkinoilla tuotteita kauppaa reilut parisataa myyjää, jotka tulevat ympäri Suomea. Torstaista perjantaihin kestävillä markkinoilla yksi hittituotteista on viipurinrinkeli.

torikauppa
YLE / Riikka Heikkilä

Leipomoyrittäjä Sirpa Gustafsson lappeenrantalaisesta Juho Pulli Ky:stä kertoo, että Joensuun tori on tuttu ja tärkeä kauppapaikka.

- Toistakymmentä vuotta olen käynyt Joensuussa ja täällä käydään neljä kertaa vuodessa. Itse Juho Pulli on käynyt kaupungissa jo ennen sotia, että kymmeniä vuosia on yritys käynyt markkinoilla, kertoo Gustafsson.

Viipurinrinkeleiden myyntipaikalla oli torstaina ostajia jonoksi asti, mikä sai Sirpa Gustafssonin epäilemään leivonnaisten riittävyyttä perjantai-iltapäivään saakka. Leivonnainen on ollut aina suosittu markkinatuliainen.

- Kyllä käy kaupaksi. Ihmiset tulevat ostamaan rinkeleitä ympäristökunnista ja maalta asti, sanoo Gustafsson.

Joensuussa markkinapäiviksi ovat muodostuneet torstai ja perjantai. Työssäkäyvät voivat harmitella markkinoiden ajoittumista arkipäiville, mutta Gustafsson ei muuttaisi käytäntöä.

- Ei ole kokemusta viikonlopuista, mutta meidän mielestä näin nykyisellään on hyvä, sanoo lappeenrantalaisyrittäjä.

Markkinoita järjestetään Joensuun torilla neljä kertaa vuodessa: tammikuussa, huhtikuussa, syyskuussa ja marraskuussa. Toritapahtumien järjestelyistä vastaa Joensuun kaupunki.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala