1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Susanna Pöykiö

Vielä kerran: Susanna Pöykiö

Susanna Pöykiö valmistautuu 300 muun luistelijan mukana Oulun Luistelukerhon huipentumaan –viikonvaihteen Liisa Ihmemaassa jääbalettiin. Esitys on tällä erää myös kauden viimeinen uransa äskettäin lopettaneelta oululaisluistelijalta.

Kuva: YLE

Taaksejäänyt kilpailukausi ei ole Susanna Pöykiöltä mennyt odotusten mukaisesti. Selkäkivut ovat haitanneet niin harjoittelua kuin kilpailujakin.

- Onhan tässä vähän haikea olo, mutta kun on vielä saanut olla mukana tässä baletin harjoituksessa, uskoisin, että varsinainen haikeus nousee mieleen vasta sen jälkeen, sanoo kilpailu-uransa tähän talveen lopettanut Susanna Pöykiö.

- Kyllä tässä on samalla myös helpottunut olo, sillä keho kaipaa selkeästi lepoa.

Urheilun maailma on omanlaisensa. Nyt sitä on jo päässyt hieman vilkaisemaan myös ulkopuolelta.

- Nyt on jo huomannut miten erilaista se on, kun ei koko ajan pukkaa kiire päälle eikä tarvitse tiiviisti matkusta paikasta toiseen.

Katse nyt ammatissa

Lähitulevaisuuden suunnitelmiin Susanna Pöykiöllä kuuluu valmistuminen tekstiilialan artesaaniksi Oulun Ammattiopistosta. Sen jälkeen odottavat sitten suomenkielen opinnot Oulun yliopistossa.

- Aika aikaansa kutakin. Nyt ajankäytössä painottuvat opiskelu ja ammatin hankkiminen, sanoo 25 vuotta jäällä viihtynyt Pöykiö.

- Ajan myötä katsotaan sitten mikä alkaa tuntua omalta jutulta.

Jäällä Susanna Pöykiö joka tapauksessa nähdään tulevaisuudessakin. Sitä nähdäänkö hänet jatkossa valmennuspuolella, jää vielä nähtäväksi. Sen Pöykiö kuitenkin lupaa, että jäällä hänet nähdään vileä jatkossakin.

- Jollei muualla niin Oulun kaupungin ulkojäillä, naurahtaa Pöykiö.

Fantasiasatu huipentaa kauden

Tulevana viikonloppuna Susanna Pöykiö luistelee Oulussa Raksilan jäälle metsänhenkenä satubaletissa Liisa Ihmemaassa. Mukana sadussa on yli 300 luistelukerhon harrastajaa.

- Nuorimmat ovat kolme - neljä -vuotiaita ja muut sitten kouluikäisiä ja sitten yläpäässä on sitten tämä 28-vuotias konkari, sanoo Susannan sisko ja valmentaja Heidi Pöykiö, joka on ohjannut viikonvaihteen jääbaletin.