Glee kasvattaa suosiotaan Yhdysvalloissa

Tv-sarja Glee kasvattaa suosiotaan Yhdysvalloissa. High schooliin sijoittuva musikaalikomedia kerää jo miljoonia katsojia ja haastaa julkaistulla musiikillaan jo American Idolin.

viihde
Kuva Glee-tv-sarjasta
FOX

Glee-ohjelma palasi Yhdysvalloissa ohjelmistoon tällä viikolla ja keräsi 13,7 miljoonaa katsojaa. Musikaalikomedia lähes tuplasi katsojamääränsä vuoden takaiseen verrattuna, jolloin ohjelman ensimmäinen kausi alkoi.

Glee-sarjassa seurataan kouluun sopeutumattomia nuoria, jotka laulavat kuorossa. Sarjan henkilöt laulavat covereita, joiden kautta purkavat tuntojaan. Versioita kuullaan esimerkiksi pop- Broadway- ja rap-kappaleista. Sarjassa on esitetty esimerkiksi Rihannan, AC/DC:n, The Beatlesin, Beyoncen, Kanye Westin ja The Queenin kappaleita. Huhtikuussa esitetään pelkästään Madonnalle omistettu ohjelma, jossa kuullaan kymmenen artistin biisiä. Myöhemmin covereista julkaistaan oma albumi.

Vaikka Glee ei vielä hätyyttele suositun American Idolin katsojalukuja, sarjassa kuullut kappaleet ovat käyneet erittäin hyvin kaupaksi. Kaksi sarjassa kuuluista kappaleista koottua albumia ovat päässeet listoille Yhdysvaltojen lisäksi Australiassa, Irlannissa ja Britanniassa. Yksittäisiä kappaleita on ladattu pelkästään Yhdysvalloissa yli 4,5 miljoonaa kappaletta. Ohjelmassa esitetyt coverit ovat myös vauhdittaneet alkuperäisten kappaleiden myyntiä.

Glee on tehnyt myös sen nuorista laulavista näyttelijöistä tähtiä. Heidät esitellään esimerkiksi uusimmassa Rolling Stone -lehdessä. Kaarti lähtee kesällä myös Yhdysvaltojen-kiertueelle, jonka konsertit ovat jo loppuunmyytyjä.

Lähteet: Reuters, AP, YLE Uutiset